⬅️ همایون طاهری مدیر صادرات شرکت تماد در گفتوگو با فانا:
صادرات ۷ میلیون دلاری تماد در ۱۴۰۰/برنامه صادرات ۸ میلیون دلاری در ۱۴۰۱
?تماد در سال گذشته ۷ میلیون دلار صادرات داشت
?برنامه صادرات امسال تماد حدود ۸ میلیون دلار است
?سال قبل برای چهارمین سال متوالی برنده مناقصه کدئین فسفات هند شدیم
?از دو سال قبل صادرات داروهای نهایی تماد نیز آغاز شده است
?تماد در پنج ماهه نخست امسال ۴ میلیون دلار صادرات داشت
?اخذ مجوزهای صادرات دارو بسیار زمانبر است
همایون طاهری در گفتوگو با خبرنگار فانا با اشاره به اینکه در سال 1400 برای چهارمین سال متوالی موفق شدیم در مناقصه بینالمللی کدئین فسفات دولت هند برنده شویم، افزود: این موفقیت به واسطه تلاش جمعی پرسنل تماد در واحد صادرات و سایر بخشها مانند تولید، برنامهریزی، تضمین کیفیت و غیره بدست آمد و ما توانستیم به تمامی تعهدات خود در مناقصههای عمل کنیم و در مجموع 60 تن کدئین فسفات را طی چهار سال به هند صادر کردیم.
وی گفت: برای صادرات به سایر بازارها نیز برنامه داریم و علیرغم تحریمها توانستهایم برنامههای صادراتی تماد را به پیش ببریم. در همین راستا در سال 1400 حدود 7 میلیون دلار صادرات داشتیم که نسبت به سال 1399 مقداری کاهشی بود که علت این کاهش نیز مربوط به شیوع بیماری کرونا و تغییر الگوی مصرف اقلام دارویی در کل جهان به علت این بیماری بود. امیدواریم در سال 1401 با تلاش همکاران بتوانیم به ویژه در زمینه صادرات داروهای فینیشید (نهایی) قدمهای موثری برداریم.
مدیر صادرات شرکت تماد عنوان کرد: شرکت تماد در حال حاضر حدود 15 قلم داروی نهایی دارد و حدود 7 قلم داروی نهایی نیز در پایپ لاین شرکت هستند. امیدواریم با افزایش صادرات داروهای نهایی بتوانیم بخشی از کاهش صادرات مواد موثره را در سال 1401 جبران کنیم.
به گفته وی صادرات تماد به بازارهایی مانند هند، آفریقا، آمریکای لاتین، آمریکای شمالی، قزاقستان، روسیه و آسیای جنوب شرقی انجام شده و میشود. ضمن اینکه صادرات تماد شامل دو بخش محصولات پایه نارکوتیک و غیر نارکوتیک مانند پاراستامول و پلتها است. از سه سال قبل نیز صادرات داروهای نهایی آغاز شده است.
طاهری خاطرنشان کرد: تماد در پنج ماهه نخست امسال حدود 4 میلیون دلار صادرات داشت و برنامه صادرات امسال نیز حدود 8 میلیون دلار است.
او با اشاره به اینکه اخذ مجوزهای صادرات دارو بسیار زمانبر است، گفت: در دنیای رقابتی امروز، مشتری صادراتی نمیتواند بیش از یک زمان معقولی منتظر کالا بماند بنابراین تسریع در صدور مجوزهای صادرات دارو میتواند کارگشا باشد. مشکل دیگر صادرات دارو نیز مربوط به شیوه برگشت وجه و مشکلات مالی است که البته حل آن از توان شرکتهای داروسازی خارج است و شرکتهای داروسازی برای حل این مشکل از بانک مرکزی تقاضای مساعدت دارند.